Inspiratiesessie 'Tinnenpot - Waar bijna alles kan'

Tinnenpot, gelegen in het Gents historisch stadscentrum is de ontmoetingsplaats voor theater- en cultuurliefhebbers. Tinnenpot is in beweging. Niet alleen artistiek, maar ook op het gebied van infrastructuur.

Alle zaaltjes en ruimtes van Tinnenpot zijn nu afgewerkt. Er is dan ook reden tot feest. Dat doet Tinnenpot samen met Claerhout Communicatiehuis met de uitgave van het boek ‘Tinnenpot – Waar bijna alles kan’. Voor dit naslagwerk gingen we samen met artistiek directeur Jo Decaluwe op zoek naar de rijke geschiedenis van Tinnenpot.

Voor de presentatie van het boek werden de klanten van het Communicatiehuis uitgenodigd op een echte Gentse avond in Theater Tinnenpot. Een avond die werd ingeleid door Pieter Claerhout. Hij bracht kort het verhaal over het nieuwe Claerhout waarover je alles vindt op www.claerhout.be. De avond werd verder ingezet door theaterbaas Jo Decaluwe die de genodigden doorheen zijn ‘Tinnenpot – Waar bijna alles kan’ loodste, met over elke zaal wel sterke verhalen en verrassende anekdotes. Fotograaf Ignace Maenhaut vertelde de aanwezigen over het hele proces, van concept tot uitvoering. Over het tot stand komen van de foto’s en waarom een boek zonder woorden.

Tijd voor een stevige brok cultuur, want daarvoor dient een theater nog steeds. En dat met het knappe stuk ‘Tsjechov zegt Tolstoi vaarwel’ over de generatiestrijd tussen 2 literaire genieën. Na het komische stuk waren de hoofden gevuld, nu de magen nog. Tijd dus voor een frisse pint (of twee) en uuflakke uiteraard. Zo konden klanten en Claerhout medewerkers het nieuwe jaar samen goed in zetten.

Wij wensen iedereen dan ook een vruchtbaar 2013.

 

 

Bekijk beelden van deze sessie